Popcorn

Popcorn framhålls ju ofta som ett av de allra mest nyttiga snacksen man kan äta. Problemet är väl saltet vi strör på. Nu tänkte jag dock dela med mig av några tips som också förvandlar popcornen till riktigt onyttiga sötsaker.

Popcorn kan man smaksätta på olika sätt, i USA har de ju smör och ute i Europa är det vanligt med socker på popcornen. Nu börjar också trenden med smaksatta popcorn att hitta hit till Sverige och jag tänkte tipsa om några olika varianter.

Karamelliserade popcorn! Jag har pratat om karamelliserad lök i köttfärssås, nu är det popcornen som ska karamelliseras. När man karamelliserar popcorn så poppar man först popcornen för sig och ordnar karamelliseringen för sig. Börja med att göra popcornen. När de är klara lägger du i socker i en stekpanna, när det är smält och gyllene så blandar du i smör. När karamellblandningen är klar så blandar du den tillsammans med popcornen. Det bästa är kanske att göra detta på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Se till att alla popcorn får karamelliseringen på sig.

Polkagrispopcorn. Nästa tips är att smaksätta popcornen med polkagris. Du poppar popcornen precis som vanligt. Sen kokar du upp vatten där du lägger i krossade polkagriskarameller som ska smälta. När dessa smält är det bara att blanda ihop massan med popcornen.

Det finns massor av olika sätt att smaksätta sina popcorn. Alltifrån godissött till kryddigt! På nätet finns mängder med inspiration.

Ska du ha barnkalas kan lite hushållsfärg pigga upp popcornen eller skapa rätt stämning vid en halloweenfest! Se videon nedan för inspiration på hur du kan färgsätta dina popcorn!

Berätta gärna om du har något bra popcornrecept! Det är alltid roligt att få nya influenser och idéer.

Jag vill också passa på att förtydliga att de tillvägagångssätt jag beskriver inte är det enda sättet man kan göra på, men jag tycker dessa är enklast. En del väljer att poppa popcornen direkt i karamellblandningen till exempel. Välj den metod du tycker fungerar enklast för dig.

Posted in recept, snacks.