Tortillapizza

Göra egen tortillapizzaEn enkel, god och lättgjord maträtt är tortillapizza! Det är lite av en variant av varma mackor och pizza. Man köper helt enkelt färdiga tortillabröd i affären som man sen brer lite tomatpuré på och fyller med diverse ingredienser och sen gräddar i ugnen.

Man kan göra sin tortillapizza mer eller mindre avancerad. Vill man vara riktigt avancerad kryddar man tomatpuren med lite örter innan man brer på den på tortillabrödet. Jag brukar lägga lite skivade oliver, fetaost och riven ost på min tortillapizza. Men man kan ju naturligtvis fylla den med skinka, banan, salami, ananas, kyckling, tonfisk, champinjoner, tomat, köttfärs och allt möjligt man nu kan tänka sig att äta. Man kan också krydda med lite oregano på pizzan.

Jag brukar köpa färdigriven ost i affären för enkelhetens skull, men man kan självklart riva egen och göra sin egen ostblandning.

Om man gillar sallad kan man ha det som tillbehör till maten.

Tortillapizza och varma mackor är bra exempel på mat som går fort och lätt att laga. Dessutom är det svårt att misslyckas med dessa maträtter. Det gäller bara att passa maten i ugnen så att den inte blir bränd, brödet är ju rätt tunt så det går fort att grädda dem.

Själv blir jag inte mätt på bara en pizza, det kanske ingen blir, så man måste göra ett par stycken per person om man ska bli riktigt mätt. Men om man har sallad och andra tillbehör till så kanske man inte behöver göra så många pizzor.

Eftersom tortillabröden är tättslutande förpackade så håller de också länge om paketet är oöppnat, därmed kan man också ha ett paket hemma för behov. De andra ingredienserna har man ju nästan alltid hemma: tomtapure, en ostbit och något pålägg som salami eller skinka. Det är allt som behövs för att göra en pizza om det verkligen krisar. Man kan också ha tortillabröd i frysen om man vill ha bröd på lager.

Posted in recept, tips.