Ägg

Ägg och maträtterMed ägg kan man göra många varierade maträtter. Stekt ägg, hårdkokt ägg, löskokt ägg, omelett och så vidare. Min favorit är omelett. Salt och gott och man kan variera den med tillbehör som fetaost och skinka.

Att göra en omelett går snabbt, man blandar ägg, mjölk, salt och peppar och vispar ihop till en smet. Sen kan man antingen steka den som en pannkaka och hälla i de eventuella ingredienserna i smeten, eller så kan man röra runt den så att det blir scrambled eggs. Själv föredrar jag Scrambled eggs, tycker det blir mycket saftigare då. Sen har jag tillbehören vid sidan av.

Parmesan och fetaost är mina favorittillbehör. Jag älskar ost och självklart gäller det även till omelett. Till omeletten kan man ha smörgås och sallad för att bli riktigt mätt.

Ägg är alltid bra att ha hemma, de kan som sagt ätas som de är eller användas som ingredienser i maträtter som pannkaka och fattiga riddare.

Jag har aldrig testat att göra fattiga riddare, men tror absolut att jag ska göra det någon gång framöver. Ingredienserna som behövs är bröd, ägg, ost, skinka och salt och peppar. Det tycker jag låter som en lyckad kombination. I fattiga riddare steker man ju inte äggen, utan låter brödet suga upp äggvätska innan man steker bröden.

Tänk på att köpa krav-märkta ägg för hönsens och miljöns skull, välj också ägga från frigående höns om det finns!

Ägg är ju också oerhört billigt i jämförelse med mycket annat och innehåller en hel del näringsämnen också. Så har man ont om pengar i slutet av månaden kan det vara bra att tänka på ägg och inte bara äta nudlar som ju också är en billig maträtt. Det är också ett mycket bättre alternativ än att ta SMS-lån för att finansiera de sista dagarna varje månad, info om SMS-lån finns här ->

På sidan finns också information om problemen med SMS-lån och vad de kan leda till för problem. Enligt konsumentverket används just en stor del av alla SMS-lån till att täcka löpande utgifter, så tips på billiga maträtter kanske vore bra att ta upp här i bloggen! Ska klura på det och se om jag kan få ihop några vettiga tips. Jag har inget i huvudet just nu, förutom ägg och nudlar då, så jag behöver lite betänketid.

Posted in mat, tips.