Om mig

Jag är en 30-årig tjej som tröttnat på alla matmagasin, alla kokböcker och matprogram där den ena fantastiska maträtten efter den andra presenteras som om det inte vore någon konst i världen att tillaga dem. Samma sak gäller desserter, överallt omringas man av tidningsomslag täckta med perfekta jordgubbstårtor, läckra pajer och oemotståndliga cup cakes. Jag har gått på det här så många gånger, tänkt att ”jo men det där ska jag väl klara av” och sen stått där med någon oidentifierbar sötsak eller någon köttfärsröra som nog inte smakar som receptmakaren tänkt sig.

Därför har jag startat denna blogg. En blogg med realistiska recept på mat och desserter för oss som helt enkelt inte har rätta läggningen för matlagning. Jag tycker det är lite konstigt att det är okej att säga att man har tummen mitt i handen, att man är ohändig eller dålig på att rita. Men att vara dålig på att laga mat, det säger man inte. Jag vill ändra på detta, sätta ribban lägre och dela med mig av recept som är så enkla att man måste anstränga sig för att misslyckas. För mat måste man trots allt äta, man kan låta bli att snickra och rita, men mat måste vi få i oss på ett eller annat sätt och det blir betydligt enklare och billigare att tillreda den själv än att ständigt gå ut och äta.

Men jag är inte bara usel på att laga mat, jag har en hel del andra brister också! Jag är morgontrött, dålig på att sjunga och har en förkärlek för smöriga ballader. Men jag är också mer än allt detta och även bra på ett par saker. Skriva, pyssla och städa är mina stora talanger.

En av mina drömmar är att det någon gång ska komma ut en tidning med lättlagad mat för oss som inte är så jätteduktiga eller matlagningsintresserade. Men tills vidare så får jag nöja mig med att scanna av nätet och kokböcker på enkla och bra recept.

Har du frågor så är det bara att skicka iväg ett mail så svarar jag så fort jag kan.