Taggatidning

Hallå hallå!

Är du precis som jag utled på alla mattidningar med bilder på läckra anrättningar och perfekta delikatesser? Har du också misslyckats med de allra enklaste recepten, bränt bullarna i ugnen och fått gå till korvkiosken och köpa middagsmat efter att ha misslyckats katastrofalt med middagen? Då är detta bloggen för dig! Bloggen kan också vara intressant för dig som vill läsa om andra människors misslyckanden i köket, men jag vänder mig främst till er som vill ha idiotsäkra matlagningstips, enkla recept och massor av tips på hur man ska bära sig åt för att lyckas med maten eller baket.

Jag tänkte också dela med mig av lite varningar kring sådant som kan uppstå när man lagar mat och som det sällan står något om i recepten. När man läser recepten verkar det mesta så enkelt, sen står man där med en pipande brandvarnare, rökos i hela köket och minst fyra saker som behöver redas ut samtidigt.

Kanske känner du igen dig i beskrivningen, kanske har du till och med slutat att laga mat och nöjer dig med färdigrätter eller går ut och äter bara för att underlätta vardagen. Då hopas jag att denna blogg kan fungera lite som inspiration att komma igång med matlagningen igen. För färdigmat är sällan särskilt rolig och utemiddagar blir rätt tråkigt i längden.

Bakning är sen ett helt kapitel för sig, det finns ett citat jag älskar men som är sagt av en okänd: ”Bakning: jobbig men pålitlig metod att göra en total köksinventering genom att flytta varje bestick, husgeråd och mått från varje låda, hylla eller krok samt förse dem med ett kletigt skikt.”

Jag tycker citatet fångar hela den komplicerade process som ett bak är. Blir det sen misslyckat då är bristningsgränsen nära. Och med misslyckat menar jag inte att bakverken inte ser ut som i kokboken, jag är nöjd om mitt bakverk något sånär liknar bilden i receptet, utan med misslyckat så menar jag oätbart.

Tycker du bloggen verkar intressant? Följ då mig och dela med dig av dina egna bästa tips på enkla maträtter och desserter som man i princip inte kan misslyckas med!